Tips voor het gebruik van de AutThere app

Veiligheid

Voor je eigen veiligheid raden wij je aan een nickname als profielnaam in te geven. Hoewel wij er alles aan doen om deze app zo veilig mogelijk te maken, kan het voorkomen dat mensen zich als iemand anders voordoen dan wie ze zijn. Om te voorkomen dat ze je via een andere weg zoals Facebook proberen te benaderen, adviseren wij je een nickname te gebruiken.

Privacy

Gebruik ook een nickname om je privacy te waarborgen. Iedereen kan op dit forum, ook scholen, je ouders en andere mensen en kunnen meelezen. Soms wil je niet dat dat hetgeen je vertelt ook zichtbaar is voor je leraar bijvoorbeeld. Gebruik daarom een nickname, dan weten ze niet direct dat het van jou afkomstig is.

Zichtbaarheid gegevens

Je e-mailadres moet je invullen omdat we die nodig hebben voor de registratie. Je telefoonnummer hoef je niet in te vullen, alleen als je dat zelf wilt. Je e-mailadres en eventueel je telefoonnummer worden alleen zichtbaar wanneer je een contactverzoek doet en accepteert. Reageer alleen op een persoonlijk berichtje in je mailbox of een smsje als je het vertrouwt. Wees altijd voorzichtig. Als je het niet vertrouwt, meld dan het misbruik. Plaats niet je telefoonnummer of e-mailadres op het forum, want dat is voor iedereen zichtbaar. De moderator zal forumberichten met persoonlijke gegevens erin, verwijderen. Op het forum je nickname voor Skype of games vermelden, is wel toegestaan.

Het maken van een afspraak

Maak niet bij het eerste contact meteen een afspraak elkaar te ontmoeten. Probeer iemand beter te leren kennen door te Whatsappen, mailen of te bellen. Pas als jet het gevoel hebt dat “het goed zit”, maak dan pas een afspraak. Gebruik altijd je gezonde verstand en informeer je omgeving!

Plan een eerste afspraak altijd op een openbare plek zoals in een restaurant of op het perron. Vertel een van je ouders of je vrienden waar je heengaat en zorg dat je mobiele telefoon een opgeladen batterij heeft. Mocht je je tijdens de eerste afspraak niet lekker of veilig voelen, vertrek dan! Je hebt geen verplichtingen tegenover je date. P

Verbreken van contact

Je mag op elk moment het contact met iemand verbreken. Je hoeft je niet te verontschuldigen, niets uit te leggen, en je niet schuldig te voelen. Als je niet op je gemak bent, ga dan verbreek je het contact.

Laat je ouders meekijken

Vertel je ouders dat je gebruik maakt van de AutThere App en laat ze eens meekijken. Laat ze bijvoorbeeld eens wat berichten op het forum lezen. Of vertel met wie jij contact hebt gemaakt. Dan weten zij ook waar jij mee bezig bent.