Gedragsregels AutThere app

Aan het gebruik van de mobiele applicatie ‘AutThere’ van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de website www.aut-there.nl zijn deze gedragsregels verbonden. Naast deze regels zijn ook de Algemene voorwaarden en ook de Privacy verklaring (of Privacy statement) van toepassing.

Van wie zijn deze voorwaarden

Deze Gedragsregels AutThere app zijn van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (ook wel genoemd de “NVA”) gevestigd in De Bilt (3731 AL) aan de Weltevreden 4a. De NVA kan worden gebeld op nummer 030 – 2999800.

 1. Als gebruiker van de app ben je zelf verantwoordelijk voor welke naam (bij voorkeur een nickname, een soort nepnaam) je kiest. Bij je PROFIEL kan je je naam/nickname eventueel wijzigen. Je hoeft je niet onder je eigen voor- en achternaam te registreren, dat raden we je ook af.
 2. Kies een nickname die niet beledigend of kwetsend is voor anderen. De moderator bepaalt of je nickname acceptabel is. Indien dit niet zo is, zal een waarschuwing volgen met de vraag of je je gebruikersnaam wilt wijzigen.
 3. Houd er rekening mee dat jouw profielfoto ook zichtbaar is op de app en ook op het forum. Wil je dat niet, kies er dan voor bij je PROFIEL geen foto te selecteren of plaats een foto van iets heel onschuldigs zoals bijvoorbeeld een bloem, een tekst of een hele gekke foto.
 4. Iedereen die gebruik maakt van de AutThere app kan op het forum van de app, dus iedereen kan jouw berichten en die van anderen lezen. Ze kunnen ook je foto zien. Ook kunnen ze doorklikken naar je profiel en zien hoe oud je bent, waar je woont, wat je interesses en fieps zijn en wat voor soort autisme je hebt. Overigens ben je bij je PROFIEL alleen verplicht je leeftijd en je nickname aan te geven. Voor de overige onderdelen bepaal je zelf of je dat invult. Wil je niet dat anderen jouw informatie zien via het forum, dan moet je geen gebruik maken van het forum.
  Wil je bij nader inzien helemaal niet dat mensen jouw informatie zien, ga dan naar de menu optie ABOUT en klik daar op de link om je account te verwijderen. Zorg dan wel eerst dat je al je forum berichten zelf hebt verwijdert.
 5. Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor de persoonlijke informatie die ze geven. Het is niet toegestaan om op het forum persoonlijke gegevens zoals een telefoonnummer of e-mailadres te plaatsen. Je kunt deze gegevens wel in je profiel zetten, dit wordt dan alleen zichtbaar voor iemand waarvan je een contactverzoek accepteert. Persoonlijke gegevens zullen door de moderator worden verwijderd.
 6. Gebruikers moeten berichten plaatsen op een manier die respectvol is voor andere forumgebruikers. Schelden op andere leden wordt niet getolereerd en zal leiden tot een waarschuwing door de moderator. Ook fatsoenlijk taalgebruik is gewenst. Berichten met ongepast taalgebruik worden verwijderd door de moderator, en er volgt een waarschuwing.
 7. De bepaling van wat beschouwd wordt als onfatsoenlijk, is aan de moderator en niet de gebruikers.
 8. Leden dienen zich niet als moderators te gedragen. Als leden iets opmerken dat in strijd is met deze forumregels, dan zijn ze welkom om de moderator hierop te attenderen. Dit kan door een melding te sturen via de app bij de menu-optie ABOUT of door een mailtje te sturen naar autthere@autisme.nl
 9. Berichten moeten in een passende categorie worden geplaatst.
 10. Plaats niet hetzelfde bericht in verschillende categorieën. Dubbele threads worden verwijderd door de moderator.
 11. Gebruikers moeten een passende, beschrijvende en inhoudelijke titel gebruiken bij het plaatsen van een nieuwe thread. Voorbeelden van slechte titels zijn: “Hoi!”, “Wat is dit?”, “Vraagje”, etc.
 12. Bij het reageren moeten leden bij de inhoud van het onderwerp blijven of een nieuw onderwerp starten. Dit betekent niet dat je niet terloops wat off-topic opmerkingen kan plaatsen, maar zorg er voor dat het originele onderwerp niet helemaal verandert. Forumonderwerpen dwalen soms af. Wanneer dat gebeurt, is het een goede gewoonte om een nieuw onderwerp aan te maken.
 13. Het plaatsen van links naar andere websites is niet toegestaan. Deze worden verwijderd door de moderator.
 14. De NVA behoudt zich het recht voor, wanneer daartoe aanleiding is, de gedragsregels aan te passen. Houd dus regelmatig de gedragsregels in de gaten of er iets veranderd is. Zo nodig zal de moderator je op deze regels wijzen, in het geval van overtreding van deze regels.